День Конституції України

28 червня – День Конституції України.

День Конституції України – одне з головних державних свят України.

27 років тому 315 депутатів Верховної Ради проголосували за ухвалення Конституції незалежної України. Цьому передувала славнозвісна конституційна ніч – майже добу, зокрема ніч на 28 червня, парламентарі дискутували та остаточно затвердили проект нового документу.

Документ набрав чинності з дня його прийняття та замінив Конституцію Української Радянської Соціалістичної Республіки (УРСР) 1978 року, за якою Україна жила майже п’ять років після проголошення незалежності, з 1991 по 1996 рік.

Ухвалення Основного Закону стало важливою віхою українського державотворення. Конституція закріпила правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.

Прийняття Конституції України стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Міжнародне співтовариство схвалило Конституцію України, назвавши її однією з найдемократичніших у світі.

Другий рік поспіль Україна святкує День Конституції України в умовах воєнного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення РФ.

Ворог зажадав забрати в українців усі найвищі соціальні цінності, які виборювалися століттями.

Сьогодні Україна боронить від ворога ключові постулати Конституції.

Ми успішно протистоїмо агресору, що зневажає юридичні норми та міжнародне право. За підтримки закордонних партнерів наближаємо нашу Перемогу.

Українці довели, що гідні мати власну, суверенну і незалежну державу, яка неодмінно посяде належне місце у світі.

Слава Україні!

Викладач історії Тетяна ГОРСЬКА

Згідно з планом закладу освіти 26 квітня 2024 року у ДПТНЗ “Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу” було проведено заняття з цивільного захисту. На заході, який спочатку відбувся в актовій залі, а потім на стадіоні училища, здобувачі освіти та працівники дізналися про правила поводження з вибухонебезпечними предметами, правилами дій при виникненні надзвичайних ситуацій. Було […]

Вже 38 весну зустрічає Україна з гірким присмаком полину… Вже 38 весну квітнуть сади на покинутих обійстях… Вже 38 років обірваним суцвіттям болить у наших душах і серцях Чорнобиль… 26 квітня, в день пам’яті Чорнобильської катастрофи, у ДПТНЗ “Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу” завідувач бібліотеки Алла ТИТОВА провела виховний захід “Весни обпалене суцвіття”, […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x