Пропонуємо відео-звіт щодо роботи в обласному проєкті “Смачно, корисно, креативно. Культура харчування України”
Свято української кухні “Виставка-ярмарка” – це результат роботи в проєкті. Виручені кошти передані на допомогу ЗСУ.
Учні груп 25 та 26, що навчаються за професією “Кухар; кондитер”, під керівництвом майстрів виробничого навчання ТЕтяни ОСЬМІРКО та Лариси СОРОКИ дослідили гастрономічні уподобання Закарпатського краю, організували майстер-класи по приготуванню перших страв: богач, юшка грибна.
Майстри виробничого навчання Надія Балацька, Наталія БОНДАР, Оксана ГОРОХОВА з учнями груп 28 та 46, що навчаються за професією “Кхар; кондитер”, дослідили щедрі столи, сповнені ситними стравами народу Наддніпрянщини: Київщина, Черкащина, Кіровоградщина, Чернігівщина. ПРиготували други страви: м’ясні крученики фаршировані чорносливом, бігус, лемішку як в старовинному так і в сучасному подаванні.
Класний керівник Євгенія ПРЕКРАСНА-КВІТКА та майстер виробничого навчання Анна КВАСНІЧКО з учнями групи 34, що навчаються за професією “Кухар; кондитер”, дослідили кулінарні надбання Слобожанщини: Харківська, Луганська та Донецька області. Здивували приготуванням забутих, простих, але смачних, солодких страв: медовий манник, ляпуни гречані, авдіївська каша, гарбузовий мед. презентували їх подачу в старовинному та сучасному варіантах.
Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт