Новини професійної освіти: січень 2023

Привіт, друзі! 
Скучили за нами? 😏 

За січень назбиралось багацько новин, якими поспішаємо з вами поділитись 😊

У цьому випуску про: проміжні результати промокампанії “Все працює завдяки нам” нові короткострокові онлайн-курси для профтехосвітянрезультати навчання профтехівців на програмі  “Виднокурс” інструменти та курси платформи дистанційного навчання “Профосвіта онлайн”
ПРОМІЖНІ РЕЗУЛЬТАТИ ПРОМОКАМПАНІЇ РОБІТНИЧИХ ПРОФЕСІЙ
«ВСЕ ПРАЦЮЄ ЗАВДЯКИ НАМ»
Майже один млн переглядів головного проморолика на ютуб та близько 50 тис. переглядів постів в інстаграмі та фейсбуці – і це лише частина проміжних результатів промокампанії робітничих професій «Все працює завдяки нам». Кампанія розпочалась у серпні 2022 року та спрямована змінити сприйняття професійної освіти молоддю та батьками.Більше про новину тут. 
ЦИФРА МІСЯЦЯ СІЧЕНЬ 2023Щомісяця підхід до навчання у профтехах стає більш сучасним і кар’єрно-орієнтованим. Велика частина відповідальності лежить на педагогах, а тому вони регулярно набувають нові навички на тренінгах і вебінарах та переймають силу-силенну досвіду від європейських колег. 

У січні відбулися чотири таких навчальних заходи для педагогів: щодо операційної діяльності, кар’єрного консультування і соціального підприємництва. 

Понад 230 профтехосвітян пройшли навчання, щоб згодом допомогти учням профтехів якнайкраще зрозуміти свої кар’єрні цілі, покращити «м’які» та підприємницькі навички  та успішно працевлаштуватися у майбутньому. 

Тренінги і вебінари проводилися у межах Програми ЄС «EU4Skills: Кращі навички для України».
19 СІЧНЯ ВІДКРИВСЯ ДОСТУП ДО ЩЕ 5 КОРОТКОСТРОКОВИХ ОНЛАЙН-КУРСІВ ДЛЯ ПРЕДСТАВНИКІВ СФЕРИ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ19 січня 2023 року відкрився доступ до ще 5 короткострокових онлайн-курсів для представників сфери професійної освіти. Йдеться про:Основи будівельного креслення та правила нанесення умовних графічних позначеньРозроблення бізнес-ідейНавички 21 століття для розвитку підприємництва та поліпшення якості трудового життя IT-підтримкаОпанування цифрової компетентності для успішної роботи: створення цифрового контентуДоступ до курсів відкрито за посиланням. Дізнатися деталі курсів та інструкцію для їх проходження можна тут. У подальшому курси будуть розміщені на платформі «Професійна освіта онлайн».

Докладніше за посиланням.
ПЛАТФОРМА «ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА ОНЛАЙН»:
ЩО ЦЕ, ДЛЯ КОГО І НАВІЩО 
Наприкінці минулого року ми презентували платформу для дистанційного навчання «Професійна освіта онлайн» https://profosvita.online/. Сьогодні розкажемо детальніше про те, для кого і для чого вона потрібна.

Спойлер: тепер вчитися і навчати робітничих професій стало в 1000 разів легше 🤓
РОБІТНИЧІ ПРОФЕСІЇ У ПРОФТЕХАХСьогодні розповідаємо про лицювальника-плиточника🧑‍🔧

Лицювання – це не тільки захист споруд від пошкоджень, а й їхнє оздоблення. Для такої роботи потрібно вміти вести розрахунки, правильно замішувати розчини, а ще образно мислити, щоб фінальний результат був надійним і естетичним.

Здобути професію лицювальника-плиточника можна у 256 профтехах України.

Докладніше про професію за посиланням. 
РОЗПОЧАТО РЕЄСТРАЦІЮ ПЕДАГОГІВ ПРОФТЕХІВ НА ТРЕНІНГ ЩОДО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦЬКИХ НАВИЧОК УЧНІВ До 5 лютого 2023 року триватиме реєстрація педагогів закладів професійної (професійно-технічної) освіти на участь у тренінгу «Методики розвитку підприємницьких навичок учнів ЗП(ПТ)О».Навчання відбуватиметься упродовж лютого-квітня 2023 року. Всього буде проведено наживо 16 таких тренінгів у різних регіонах України, тривалість одного – 5 днів.

Зареєструватися можна за посиланням.
ЧИ Є РОБІТНИЧІ ПРОФЕСІЇ В IT? 
Отакої! Навчання у закладах професійної освіти може бути першим кроком до омріяної кар’єри в ІТ.

Про такі IT професії у профтехах читайте у статті «Чи є робітничі професії в IT?»  на лендингу промокампанії «Все працює завдяки нам».   
ЛАЙФХАКИ НАВЧАННЯ У нашій новій рубриці #лайфхаки_навчання розповідаємо як вчитися ефективно і без шкоди фізичному і ментальному здоров’ю.  

Зберігайте підбірку про здоровий сон та діліться з колегами, друзями і “сонями” 😁
P.S.: Друзі, сміливо забирайте наші картинки та пости до себе у соціальні мережі та на сайти. 

Популяризуємо профтех разом 💪
Відбори WSU в Донецькій області – яскрава подія. Це підтверджує й Анна Яворська. Вона виборола друге місце в компетенції «Перукарське мистецтво» під час регіонального етапу WorldSkills Ukraine, який провели в Маріуполі. Каже, оцінювання було досить суворим і прискіпливим, але справедливим.Про враження від конкурсу, вимушений переїзд до Німеччини, навчання та життя в Краматорську Аня розповідає в інтерв’ю
КАМПАНІЮ “МИ ПРОФІ” ЗАВЕРШЕНО Торік у цей день, 18 січня, було опубліковано першу історію в межах кампанії «Ми  – профі». Інтерв’ю із криворізькою зварницею Авігеєю-Діаною Боднар вийшло дуже надихаючим! Далі були учасники з Миколаєва, Рівного, Чернівців, Луцька… Вони розповідали про вибір професії, спроби практики і пошук роботи, емоції від перших гонорарів і, звісно, ділилися враженнями від участі у WorldSkills Ukraine.У розділі сайту «Ми – профі. Історії учасників WSU» знайдете 22 інтерв’ю з призерами відбіркового етапу 2021-2022 років 💎

На цьому завершується кампанія “Ми профі”. Далі буде…
Якщо ви не хочете більше отримувати розсилку новин, будь ласка, вкажіть це у цій формі.

Якщо ви знаєте колег, яким теж було б цікаво почитати про профосвіту – просто заповніть цю форму.
Слава Україні! 
Команда Міністерства освіти і науки України 💛💙

11 квітня у навчальній майстерні офіціантів ДПТНЗ “Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу” з метою профорієнтації здобувачів освіти шкіл м. Біла Церква був проведений майстер-клас “Креативні способи складання серветок”. Учасникам заходу представляли професію Офіціант, вони ознайомилися з різними способами складання серветок до сніданку, обіду, вечері та бенкету, були продемонстровані різні варіанти тематичного сервірування столів. […]

Для учнів шкіл Обухівської громади, з метою професійної орієнтації у ДПТНЗ «Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу» організована екскурсія кабінетами теоретичного навчання, лабораторіями, навчально-практичним центром та гуртожитком закладу освіти. До весняного свята Масляної майстри виробничого навчання Бондар Наталія та Коваленко Яна провели майстер-клас по приготуванню мережевних млинців. Учні активно брали участь у випіканні млинців, […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x