Міжнародний день рідної мови

Щороку 21 лютого міжнародна спільнота відзначає Міжнародний день рідної мови на знак поваги й любові до рідного материнського слова – генетичного коду кожної нації і народності. Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.Бо мова – наша зброя, наша ідентичність, наша опора. Бо мова – має значення. Українська мова має значення. Бо це такий собі кордон країни, який ідентифікує тебе як націю.Українська мова має значення. За неї вбивали, катували. Її сотні разів забороняли. Вона сотні разів оживала. Бо «Мова – то серце народу: гине мова – гине народ». 21 лютого в ДПТНЗ «Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу» в рамках місячника методичної роботи старшим викладачем української мови та літератури Аллою ТИТОВОЮ було проведено мовознавчий квест «Мова – душа голосна України!» У заході взяли участь здобувачі освіти І курсу. Команди отримали маршрутні листи, згідно яких виконували завдання на станціях «Кулінароніми», «І чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь…», «Мовне асорті», «Розважальна», «Знайди помилку», «Фразеологічний лабіринт», «Афоризм про мову».Після виконання всіх завдань відбулося нагородження дипломами та солодкими призами.Дякуємо нашим ЗСУ за можливість навчатися!

На базі кулінарного хабу ДПТНЗ “Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу” 3 червня проведено теоретично-практичний курс підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти Ірпінської, Чабанівської, Петрівської, Глевахівської, Коцюбинської, Козинської територіальних громад Київської області. Кухарі закладів шкільної та дошкільної освіти разом з майстрами виробничого навчання та викладачами відпрацювали практично і теоретично прослухали курс на тему: “Здатність впроваджувати […]

На базі кулінарного хабу ДПТНЗ “Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу” 5 червня проведено теоретично-практичний курс підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти Узинської та Козинської територіальних громад Київської області. Кухарі закладів шкільної та дошкільної освіти разом з майстрами виробничого навчання та викладачами відпрацювали практично і теоретично прослухали курс на тему: “Здатність впроваджувати у закладах освіти […]

На базі кулінарного хабу ДПТНЗ “Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу” 4 червня проведено теоретично-практичний курс підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти Боярської територіальної громади Київської області. Кухарі закладів шкільної та дошкільної освіти разом з майстрами виробничого навчання та викладачами відпрацювали практично і теоретично прослухали курс на тему: “Здатність впроваджувати у закладах освіти якісне, збалансоване […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x