З Днем Соборності, Україно!

22 січня в Україні традиційно відзначають День Соборності. Це свято символізує єдність українських земель і відіграє значну роль в історії нашої держави.

В цей день українці із вдячністю згадують тих героїв, якi боролися за об’єднання усiх нацiонально-демократичних сил, хто словом i багнетом намагався вiдродити незалежну Соборну Українську державу.

22 сiчня 1919 року на Софіївській площi, бiля пам’ятника гетьману Богдану Хмельницькому, у присутностi десяткiв тисяч киян лiдери Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки заявили про свiй непохитний намiр збудувати єдину соборну державу.

Зламався врешті двох імперій мур!

І на розвалинах у слушну цю нагоду

З’явилися держави УНР і ЗУНР,

Як вияв волі нашого народу.

На жаль, це об’єднання виявилось нетривким, і невдовзі історія розпорядилась так, що окремі частини українських земель знову опинились у складі різних держав.

У роки радянського тоталітарного режиму День Соборності не відзначали. Перше офіційне та масштабне святкування відбулося лише у 1939 році в столиці Карпатської України (місто Хуст). На той час ці землі перебували у складі Чехословаччини, а День Соборності став найбільшим масовим заходом українців за 20 років. Під синьо-жовтими прапорами на демонстрацію вийшло понад 30 тисяч українців.

Офіційно в Україні День Соборності на державному рівні відзначається з 1999 року.

Головною традицією у цей день стало створення «живого ланцюга» єднання. Вперше така масова акція відбулася 22 січня 1990 року. Тоді, понад мільйон людей, узявшись за руки утворили безперервний ланцюг від Києва до Львова. Акція стала яскравим проявом єдності, прагненням українського народу до свободи.

Напередодні свята, 21 січня 2022 року, у Білоцерківському вищому професійному училищі будівництва та сервісу відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня Соборності України.

Під керівництвом викладача історії Тетяни Горської здобувачі освіти 36 групи Тетяна Дубина та Руслан Яровий підготували виховну годину «Соборна мати Україна, одна для всіх як оберіг!». Присутні пригадали героїчні сторінки нашої історії, а також долучилися до традиції і утворили «живий ланцюг», символізуючи єдність українського народу.

11 квітня у навчальній майстерні офіціантів ДПТНЗ “Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу” з метою профорієнтації здобувачів освіти шкіл м. Біла Церква був проведений майстер-клас “Креативні способи складання серветок”. Учасникам заходу представляли професію Офіціант, вони ознайомилися з різними способами складання серветок до сніданку, обіду, вечері та бенкету, були продемонстровані різні варіанти тематичного сервірування столів. […]

Для учнів шкіл Обухівської громади, з метою професійної орієнтації у ДПТНЗ «Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу» організована екскурсія кабінетами теоретичного навчання, лабораторіями, навчально-практичним центром та гуртожитком закладу освіти. До весняного свята Масляної майстри виробничого навчання Бондар Наталія та Коваленко Яна провели майстер-клас по приготуванню мережевних млинців. Учні активно брали участь у випіканні млинців, […]

Вісті з уроку!

Професія муляр шанована суспільством, адже саме вона допомагає втілювати у життя ідеї архітекторів та проєктувальників і створює комфорт, зручність та відповідає за довговічність будівель. Сьогодні професія муляра є однієюю з найбільш затребуваних та актуальних на ринку праці. 6 березня 2024 року був проведений відкритий урок у здобувачів освіти (2 група), які навчаються за інтегрованою професією […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x