8 травня – День пам’яті та примирення

8 травня Україна разом з усім цивілізованим світом відзначає День пам’яті та примирення. Сьогодні ми віддаємо шану тим, хто пройшов через пекло Другої світової війни.

Друга світова війна, яка тривала з 1939 до 1945 року, була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства. Участь у ній брали понад 60 держав. Бойовими діями були охоплені Європа та Східна Азія, Африка й Близький Схід, Атлантика і Тихий океан.

Друга світова війна забрала життя мільйонів людей, зокрема 8 мільйонів українців, які одними з перших відчули на собі її масштаби та жорстокість. Роки окупації та звірств, кровопролитних боїв, бомбардувань, блокад і масових страт, Голокосту.

Саме 8 травня велич перемоги над нацизмом згадує більшість народів світу. Саме 8 травня 1945 року набрав чинності акт про беззастережну капітуляцію Вермахту, і саме 8 травня світ вшановує пам’ять усіх, чиї життя були забрані тією війною.

Другий рік поспіль українці відзначають цю пам’ятну дату в умовах повномасштабної війни Росії проти України, яку називають найбільшою війною в Європі з часів Другої світової.

Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні внаслідок воєнних злочинів російської армії та керівництва РФ.

Сьогодні ми пліч-о-пліч з нашими союзниками ведемо бій проти російського агресора. Ми зробимо все, щоб це зло припинило своє існування, а російські воєнні злочинці були справедливо покарані.

Відповіддю на агресію й анексію, окупацію й депортацію, масові вбивства й катування буде перемога України та вільного світу.

Дата нашої перемоги ще невідома, але ми знаємо, що це буде свято для всієї України, для всієї Європи, для всього вільного світу.

Перемогли тоді – переможемо й зараз! Слава Україні!

Викладач історії Тетяна ГОРСЬКА

На базі кулінарного хабу ДПТНЗ “Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу” 3 червня проведено теоретично-практичний курс підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти Ірпінської, Чабанівської, Петрівської, Глевахівської, Коцюбинської, Козинської територіальних громад Київської області. Кухарі закладів шкільної та дошкільної освіти разом з майстрами виробничого навчання та викладачами відпрацювали практично і теоретично прослухали курс на тему: “Здатність впроваджувати […]

На базі кулінарного хабу ДПТНЗ “Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу” 5 червня проведено теоретично-практичний курс підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти Узинської та Козинської територіальних громад Київської області. Кухарі закладів шкільної та дошкільної освіти разом з майстрами виробничого навчання та викладачами відпрацювали практично і теоретично прослухали курс на тему: “Здатність впроваджувати у закладах освіти […]

На базі кулінарного хабу ДПТНЗ “Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу” 4 червня проведено теоретично-практичний курс підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти Боярської територіальної громади Київської області. Кухарі закладів шкільної та дошкільної освіти разом з майстрами виробничого навчання та викладачами відпрацювали практично і теоретично прослухали курс на тему: “Здатність впроваджувати у закладах освіти якісне, збалансоване […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x