Більшість мандрівників прагнуть відвідати Лувр у Парижі, Метрополітен у Нью-Йоку, Прадо у Мілані. І не можна відправитись у подорож і не спробувати місцеву кухню. Адже національні страви допомагають ще більше вивчити культуру тієї чи іншої країни.При цьому цікаво не просто спробувати, а й вивчити історію місцевої кухні або її ключових продуктів, дізнатися про дивні кулінарні вподобання. У цьому допоможуть музеї їжі.25 травня 2023 року здобувачі освіти кулінарного напряму в рамках Всеукраїнського тижня професійної освіти віртуально подорожували музеями хліба, звареного борщу, сала, шоколаду, локшини швидкого приготування, німецьких ковбасок, сиру, салямі, гірчиці, оцту, бананів, морозива, підгорілої їжі, огидної їжі тощо.
Віртуальну екскурсію провела завідувач бібліотеки Алла ТИТОВА.